Italiaanse roerbakgroenten

Italiaanse roerbakgroenten zijn een heerlijke manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Deze roerbakgroenten zijn gevuld met smaakvolle ingrediënten zoals knoflook, uien, paprika, courgette, aubergine en tomaat. Deze groenten worden gekookt in een kruidige tomatensaus, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te bereiden.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 courgette, in plakjes
– 1 aubergine, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de paprika, courgette, aubergine en tomaten toe en bak deze 5-7 minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat de groenten nog 5-7 minuten bakken totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de Italiaanse roerbakgroenten met een stukje brood of als bijgerecht bij een andere maaltijd.

Italiaanse roerbakgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven