Wortelcake

Wortelcake is een heerlijke, zoete traktatie die perfect is voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekkere snack. Deze wortelcake is gemaakt met verschillende ingrediënten, waaronder wortelen, kaneel, nootmuskaat en walnoten. Het resultaat is een heerlijke, zachte cake met een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke wortelcake.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1/2 theelepel zout

– 150 gram suiker

– 150 ml zonnebloemolie

– 3 eieren

– 2 eetlepels citroensap

– 250 gram geraspte wortelen

– 100 gram gehakte walnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.

3. In een andere kom, meng de suiker, zonnebloemolie, eieren en citroensap.

4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot een glad beslag.

5. Voeg de geraspte wortelen en gehakte walnoten toe en meng goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 40-45 minuten.

8. Laat de cake afkoelen en serveer.

Wortelcake

Geef een reactie

Schuiven naar boven