Pide

Pide is een traditioneel Turks brood dat wordt gebakken in een oven. Het is een lekker en makkelijk te maken brood dat een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte snack of maaltijd voor elke gelegenheid. In dit recept leer je hoe je een heerlijke pide kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels sesamzaad

– 2 eetlepels zonnebloempitten

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 2 eetlepels gedroogde basilicum

– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn

– 2 eetlepels gedroogde tijm

– 2 eetlepels gedroogde peterselie

– 2 eetlepels gedroogde knoflook

– 2 eetlepels gedroogde ui

– 2 eetlepels gedroogde paprika

– 2 eetlepels gedroogde chilipepers

– 2 eetlepels gedroogde olijven

– 2 eetlepels gedroogde tomaten

– 2 eetlepels gedroogde feta

– 2 eetlepels gedroogde komijn

– 2 eetlepels gedroogde koriander

– 2 eetlepels gedroogde pijnboompitten

– 2 eetlepels gedroogde walnoten

– 2 eetlepels gedroogde amandelen

– 2 eetlepels gedroogde abrikozen

– 2 eetlepels gedroogde dadels

– 2 eetlepels gedroogde cranberry’s

– 2 eetlepels gedroogde rozijnen

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

4. Voeg de kruiden en de gedroogde ingrediënten toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Laat het deeg 30 minuten rusten.

6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

7. Rol het deeg uit tot een dunne lap.

8. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de pide in de oven gedurende 20-25 minuten.

10. Haal de pide uit de oven en laat het afkoelen.

11. Serveer de pide warm of koud. Geniet ervan!

Pide

Geef een reactie

Schuiven naar boven