Zarzuela

Zarzuela is een traditionele Spaanse gerecht dat bestaat uit een mix van vis, vlees, groenten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Deze zarzuela is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke maaltijd die je zeker zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 500 gram garnalen

– 500 gram kabeljauw

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 paprika’s, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels paprikapoeder

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels peper

– 2 eetlepels oregano

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijven, gehalveerd

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels witte wijn

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, tomaten, paprika’s, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, peper, oregano, citroensap, olijven, peterselie en witte wijn toe. Roerbak alles gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kip, garnalen en kabeljauw toe en roerbak alles nog eens 5 minuten.

4. Voeg de boter, bloem en room toe en roer alles goed door elkaar.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de zarzuela gedurende 25 minuten.

6. Serveer de zarzuela met wat extra olijfolie en citroensap.

Eet smakelijk!

Zarzuela

Geef een reactie

Schuiven naar boven