Pangafilet

Pangafilet is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Het is een lekker, gezond alternatief voor vlees en heeft een milde, zoete smaak. In dit recept wordt de pangafilet gebakken in een kruidige saus met knoflook, ui en paprika. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Ingrediënten:

– 2 pangafilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, zout en peper toe en bak alles ongeveer 5 minuten, of tot de ui zacht is.

4. Voeg de pangafilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

7. Verplaats de pan naar de oven en bak het gerecht nog 10 minuten.

8. Serveer de pangafilet met rijst of aardappelen.

Pangafilet

Geef een reactie

Schuiven naar boven