Rijstnoedels

Rijstnoedels zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de rijstnoedels gecombineerd met kip, groenten en een heerlijke saus. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 200 gram rijstnoedels
– 2 kippenbouten, in blokjes gesneden
– 1 ui, in dunne halve ringen gesneden
– 1 paprika, in dunne reepjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 1 eetlepel chili flakes
– 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en voeg de kip, ui, paprika en knoflook toe. Bak de kip en groenten ongeveer 5 minuten, of totdat de kip gaar is.

3. Voeg de sojasaus, sesamolie, honing, gember, chili flakes en sesamzaadjes toe en roer goed door.

4. Voeg de gekookte rijstnoedels toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

5. Serveer de rijstnoedels met kip en groenten direct.

Rijstnoedels

Geef een reactie

Schuiven naar boven