Ragout

Ragout is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met een paar ingrediënten. Het is een gerecht dat je kunt variëren met verschillende groenten en kruiden. In dit recept maken we een ragout met kip, champignons en paprika. Het is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 paprika’s
– 200 gram champignons
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenketchup
– 1 eetlepel Worcestersaus
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de kipfilets in blokjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en zet de bakplaat in de oven. Bak de kip in ongeveer 15 minuten gaar.

3. Snijd ondertussen de uien, knoflook, paprika’s en champignons in kleine stukjes.

4. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien, knoflook, paprika’s en champignons.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, tomatenketchup en Worcestersaus toe en roer goed door.

7. Voeg de gebakken kip toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer de ragout met rijst of pasta.

Ragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven