Springrolls

Springrolls zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Ze zijn een populaire snack in veel Aziatische landen en worden vaak geserveerd als voorgerecht of bijgerecht. In dit recept leer je hoe je zelf springrolls kunt maken met een heerlijke vulling van kip, groenten en kruiden. Deze springrolls zijn een perfecte snack voor een feestje of als bijgerecht bij een Aziatisch gerecht.

Ingrediënten:

– 8 vellen springrollvel
– 2 kippenborstfilets, in kleine stukjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 1 wortel, geraspt
– 1/2 komkommer, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip, ui, wortel, komkommer, sojasaus, sesamolie, gember, knoflookpoeder, zout en peper toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten.

3. Leg een vel springrollvel op een schoon werkblad en leg hier een lepel van de kip-groentemengeling op. Vouw de randen van het vel naar binnen en rol het op tot een stevige rol. Herhaal dit met de overige vellen.

4. Leg de springrolls op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer de springrolls warm met een dip naar keuze.

Springrolls

Geef een reactie

Schuiven naar boven