Jackfruit

Jackfruit is een tropisch fruit dat steeds populairder wordt. Het is een heerlijke, zoete en sappige vrucht die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke jackfruit-maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote jackfruit
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kikkererwten
– 1/2 kopje water
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de jackfruit in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat olijfolie en zout en peper naar smaak. Rooster de jackfruit in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, gemalen koriander en chilipoeder toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten en het water toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de geroosterde jackfruit toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of naanbrood.

Jackfruit

Geef een reactie

Schuiven naar boven