Halloumi

Halloumi is een heerlijk, zout en knapperig kaasje dat afkomstig is uit Cyprus. Het is een veelzijdige kaas die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke halloumi maaltijd kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 250 gram halloumi

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui op middelhoog vuur totdat deze zacht is.

4. Voeg de knoflook, paprika, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Leg de plakjes halloumi in een ovenschaal en giet de ui-mengeling erover.

6. Bak de halloumi in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de kaas goudbruin en knapperig is.

7. Serveer de halloumi met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Geniet ervan!

Halloumi

Geef een reactie

Schuiven naar boven