Butter chicken

Butter chicken is een heerlijke Indiase klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een sappige kip met een romige, zoete saus die wordt geserveerd met rijst of naanbrood. Deze versie van het recept is eenvoudig te maken en heerlijk smaakvol.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik tomatenpuree

– 1/2 kop kookroom

– 1/4 kop gehakte koriander

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kipblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de kip in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, kurkuma, garam masala, komijn en chili poeder toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Voeg de kookroom toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gebakken kip toe en roer goed. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met gehakte koriander.

7. Serveer met rijst of naanbrood.

Butter chicken

Geef een reactie

Schuiven naar boven