Zo kun jij voordelig uit eten op vakantie

Uiteten op vakantie

Ga je binnenkort lekker even op vakantie, dan kan het zijn dat je, wanneer je niet kiest voor all inclusive, je zelf moet zorgen voor het eten. Gelukkig is dit vaak in de meeste landen prima te doen en hoef je echt niet iedere avond duur uit eten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een avondje pizza, maar is een stokbroodje met wat smeersels op het balkon vaak ook geen straf. Omdat de meesten vaak het gevoel hebben dat een vakantie waarbij ze zelf voor het avondeten moeten zorgen, een stuk duurder uitzijn, hebben wij een aantal handige tips voor je. Met deze tips weet je namelijk dat je niet alleen voordelig uit eten kunt tijdens je vakantie, maar het ook nog eens heerlijk smaakt!

Ga niet direct aan de boulevard eten

De boulevard is de plek waar iedereen graag wil zitten. Niet alleen heb je daar het mooiste uitzicht, maar vaak ook alle populaire restaurants. Toch is het verstandig net even iets verder te lopen, aangezien de kans dan vrij groot is dat je een stuk voordeliger uit bent. Vaak kun je in de straat die parallel loopt aan de boulevard, kwalitatief net zo goed eten, maar dan een stuk voordeliger. Allereerst komt dit doordat deze restaurants een stuk minder betalen aan vaste lasten en ze niet altijd door toeristen worden gevonden. Dit maakt dat ze de prijzen vaak wat omlaag doen, om ervoor te zorgen dat het toch de nodige mensen trekt.

Huur een auto en ga op pad

Als je het ons vraagt, is het huren van een auto een absolute aanrader. Natuurlijk ligt dit wel aan het (ei)land waar je naartoe gaat, aangezien het niet overal even aan te raden is. Stel dat je kiest voor een vakantie naar Ibiza, dan is dit het perfecte eiland om een auto te huren en er lekker op uit te trekken. Hoe leuk is het om naar de andere kant van het eiland te rijden om daar vervolgens een hapje te gaan eten. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, dan is een auto huren Ibiza airport helemaal handig. Zo kun je direct bij aankomst in je eigen auto stappen en hoef je niet eerst langs allemaal andere hotels met een enorme bus.

Ga voor een daghap

De meeste restaurants die je op vakantie tegenkomt, bieden vaak een zogeheten daghap. Ideaal dus voor wanneer je wel lekker uit eten wil, maar niet de hoofdprijs wilt betalen. Het enige waar je dan vaak wel rekening mee moet houden, is dat je vaak wel op gezette tijden moet. Zo kun je je wel voorstellen dat een restaurant er niet op staat te springen dat het om 20.00 uur volledig gevuld is met mensen die graag een daghap willen bestellen. Om er zeker van te zijn dat je weet welk restaurant hieraan mee doet, kun je vaak het beste overdag even langslopen om te kijken naar de menukaart. Doe je dit ‘s avonds, dan bestaat de kans dat ze er alles aan doen om je naar binnen te praten.

Zo kun jij voordelig uit eten op vakantie
Schuiven naar boven