Zwarte afzuigkappen van 90 cm breed


– Introductie
– Waarom kiezen voor een zwarte afzuigkap?
– Soorten zwarte afzuigkappen
– Wandafzuigkappen
– Eilandafzuigkappen
– Inbouwafzuigkappen
– Maatvoering van 90 cm
– Materiaalkeuze
– RVS met zwarte coating
– Volledig zwart
– Merken en modellen
– Miele
– Bosch
– AEG
– Siemens
– Installatie en onderhoud
– Installatievereisten
– Onderhoudstips
– Prijsklasse
– Budgetopties
– Luxe opties
– Alternatieven voor zwarte afzuigkappen
– Conclusie

Introductie

Wanneer je bezig bent met het renoveren of verbouwen van je keuken, is een goede afzuigkap van groot belang. Het niet alleen voorkomt het nare luchtjes, maar ook zorgt het ervoor dat de lucht in de keuken zuiver blijft. De keuze voor een afzuigkap is echter niet eenvoudig. Er zijn talloze kleuren, modellen en prijsklassen verkrijgbaar en het is belangrijk om een goed overzicht te hebben alvorens een aankoopbeslissing te maken. In dit artikel behandelen we de zwarte afzuigkappen van 90 cm breed en geven we je alle informatie die nodig is om de juiste keuze te maken.

Waarom kiezen voor een zwarte afzuigkap?

Een zwarte afzuigkap heeft een unieke uitstraling en kan een mooie aanvulling zijn op je keuken. Door de donkere kleur valt de afzuigkap minder op dan bijvoorbeeld een witte variant, wat rust in de ruimte creëert. Daarnaast past een zwarte afzuigkap goed bij diverse keukenstijlen, van modern tot industrieel.

Soorten zwarte afzuigkappen

Er zijn diverse soorten zwarte afzuigkappen verkrijgbaar. De keuze voor het model is afhankelijk van de opstelling van je keuken en je persoonlijke voorkeur.

Wandafzuigkappen

Een wandafzuigkap wordt gemonteerd aan de wand boven je kookplaat. Dit model is uitermate geschikt voor kleinere keukens of keukens waar de kookplaat tegen de wand is geplaatst.

Eilandafzuigkappen

Een eilandafzuigkap wordt bevestigd aan het plafond en is dus geschikt voor keukens waarbij de kookplaat zich in het midden van de ruimte bevindt.

Inbouwafzuigkappen

Een inbouwafzuigkap is weggewerkt achter een kastdeur. Dit model zorgt voor een strakke uitstraling en is uitermate geschikt voor moderne designkeukens.

Maatvoering van 90 cm

Een afzuigkap van 90 cm breed is geschikt voor kookplaten met een breedte van 90 cm tot 100 cm. Het is belangrijk om bij de aankoop van een afzuigkap te letten op de maatvoering.

Materiaalkeuze

Bij de keuze voor een zwarte afzuigkap heb je de keuze tussen verschillende materialen.

RVS met zwarte coating

Een veelvoorkomend materiaal is RVS met een zwarte coating. Dit materiaal geeft de afzuigkap een moderne uitstraling en is bovendien makkelijk schoon te maken.

Volledig zwart

Een andere optie is een afzuigkap die volledig zwart is. Dit materiaal geeft de afzuigkap een stoere industriële uitstraling.

Merken en modellen

Er zijn diverse merken en modellen zwarte afzuigkappen van 90 cm breed verkrijgbaar. Enkele populaire merken zijn:

Miele

Miele staat bekend om haar innovatieve oplossingen, degelijke kwaliteit en stijlvolle uitstraling. Een populaire zwarte afzuigkap van Miele is de DA 2560.

Bosch

Bosch is een Duits merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De zwarte afzuigkap van Bosch die veelvuldig wordt gekozen is de DUL63CC50.

AEG

AEG staat bekend om haar technologische hoogstandjes. De zwarte afzuigkap van AEG die veelvuldig wordt gekocht, is de DPB2621M.

Siemens

Siemens is een Duits merk dat zich richt op duurzaamheid en stijlvol design. Een populaire zwarte afzuigkap van Siemens is de LI67SA560.

Installatie en onderhoud

Wanneer je een zwarte afzuigkap aanschaft, is het belangrijk om te letten op de installatievereisten. Een eilandafzuigkap heeft bijvoorbeeld andere installatievereisten dan een wandafzuigkap en het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Daarnaast is het belangrijk om de afzuigkap goed te onderhouden. Maak bijvoorbeeld regelmatig de vetfilters schoon om verstopping te voorkomen.

Prijsklasse

Er zijn zwarte afzuigkappen van 90 cm breed verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Over het algemeen geldt dat er bij een hogere prijsklasse meer opties en mogelijkheden zijn. Enkele voorbeelden van budgetopties en luxe opties zijn:

Budgetopties

– Inventum AKP9000RVS
– ETNA TO250TWT

Luxe opties

– Wave Design BW6001
– Falmec Diamante Venezia 90

Alternatieven voor zwarte afzuigkappen

Wanneer je op zoek bent naar een afzuigkap, maar niet voor een zwarte uitvoering wilt gaan, zijn er talloze alternatieven. Zo zijn er afzuigkappen verkrijgbaar in andere kleuren, maar ook afzuigkappen met een glazen of RVS-uitvoering.

Conclusie

Een zwarte afzuigkap van 90 cm breed kan een aanwinst zijn voor je keuken en daarnaast zorgen voor een schone lucht. Bij de keuze voor een afzuigkap is het belangrijk om rekening te houden met de maatvoering, de installatievereisten, het materiaal en de gewenste prijsklasse. Door goed te kijken naar je persoonlijke wensen en eisen, kun je de juiste afzuigkap vinden.

Veelgestelde vragen

1. Is een eilandafzuigkap lastig te installeren?

Een eilandafzuigkap is over het algemeen lastiger te installeren dan bijvoorbeeld een wandafzuigkap. Het is dan ook aan te raden om dit door een professional te laten doen.

2. Hoe vaak moet ik de vetfilters schoonmaken?

Het is aan te raden om de vetfilters eens in de drie maanden schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vaatwasser of met de hand.

3. Zijn er ook zwarte afzuigkappen met verlichting?

Ja, veel zwarte afzuigkappen zijn voorzien van verlichting zodat je goed zicht hebt op je kookplaat.

4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn afzuigkap zo min mogelijk geluid maakt?

Een afzuigkap maakt over het algemeen meer geluid naarmate de kracht hoger is ingesteld. Het is daarom aan te raden om de afzuigkap niet op zijn hoogste stand te gebruiken en daarnaast te letten op het geluidsniveau.

5. Kan ik een zwarte afzuigkap combineren met een witte of gekleurde keuken?

Ja, een zwarte afzuigkap kan in principe goed gecombineerd worden met andere kleuren keukenkastjes en werkbladen. Let er wel op dat er een goede balans is tussen de verschillende kleuren.

Zwarte afzuigkappen van 90 cm breed
Schuiven naar boven