Wandafzuigkappen van 90 cm breed

Wandafzuigkappen van 90 cm breed: De beste keuze voor langere keukens


Als je een brede, uitgestrekte keuken hebt, heb je waarschijnlijk wat meer ruimte nodig voor je afzuigkap. Wandafzuigkappen van 90 cm breed zijn dan misschien wel de beste keuze voor jouw keuken. Met hun krachtige afzuiging en slanke ontwerp zijn ze niet alleen erg functioneel, maar ook decoratief. Hier is een gids om je te helpen bij het kiezen van de beste wandafzuigkap voor jouw keuken.

Belangrijke functies om op te letten

Voordat je een wandafzuigkap van 90 cm breed koopt, zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Hier zijn enkele van de belangrijkste punten:

Afzuigcapaciteit:

De afzuigcapaciteit van een wandafzuigkap wordt gemeten in kubieke meters per uur (m³/h). Dit is de hoeveelheid lucht die de kap kan verplaatsen en is van vitaal belang om de kookdampen en geuren uit de keuken te verwijderen. Voor een keuken van 20 m² is een afzuigcapaciteit van minstens 400 m³/h aanbevolen.

Geluidsniveau:

Het geluidsniveau van een wandafzuigkap wordt gemeten in decibels (dB). Het is belangrijk om te zoeken naar een apparaat met een laag geluidsniveau zodat het niet te luid is tijdens het gebruik ervan.

Verlichting:

Sommige wandafzuigkappen hebben ingebouwde verlichting die extra helderheid aan je kookruimte kan toevoegen. Dit kan nuttig zijn als je geen aparte verlichting in je keuken hebt.

Filters:

Er zijn twee soorten filters die worden gebruikt in wandafzuigkappen: vetfilters en koolstoffilters. Vetfilters vangen grote vetdeeltjes op en voorkomen dat ze de motor van de kap verstoppen. Koolstoffilters zijn optioneel (meestal niet inbegrepen) en worden gebruikt om geurtjes op te vangen.

De beste wandafzuigkappen van 90 cm breed

Hieronder staan enkele van de beste wandafzuigkappen van 90 cm breed op de markt. We hebben gekeken naar hun functies, prijs, merk en klantrecensies om je te helpen de juiste keuze te maken.

1. Siemens LC98BH542

De Siemens is een krachtige wandafzuigkap met een afzuigcapaciteit van 770 m³/h en een geluidsniveau van 47 dB. Deze kap heeft 4 snelheden en is daarmee een van de krachtigste wandafzuigkappen in deze vergelijking. Daarnaast heeft de Siemens LC98BH542 ingebouwde verlichting, een vetfilter en een koolstoffilter.

2. AEG DKB5960HM

De AEG DKB5960HM heeft een afzuigcapaciteit van 603 m³/h en is daarmee iets minder krachtig dan de Siemens. De kap heeft drie snelheden en is relatief stil, met 50 dB in de hoogste stand. De DKB5960HM heeft een uitneembaar en wasbaar vetfilter en ingebouwde LED-verlichting.

3. Bosch DWB67BC50

De Bosch DWB67BC50 is een van de betaalbaarste wandafzuigkappen in deze vergelijking, met een prijs van ongeveer € 300. Hij heeft een afzuigcapaciteit van 680 m³/h en drie snelheden. Dit model is vrij stil met een geluidsniveau van 55 dB. Hij heeft ook twee vetfilters en ingebouwde verlichting.

4. Novy 8100

De Novy 8100 heeft een afzuigcapaciteit van 410 m³/h en is daarmee de minst krachtige kap in deze vergelijking. Hij heeft echter een dubbel filtersysteem, waardoor hij nog steeds goed presteert. Deze kap heeft drie snelheden en een geluidsniveau van 58 dB en ingebouwde LED-verlichting.

Conclusie

Een wandafzuigkap van 90 cm breed is ideaal voor keukens die een beetje extra breedte hebben. Bij het kiezen van een wandafzuigkap zijn afzuigcapaciteit, geluidsniveau, verlichting en filters belangrijke functies om te overwegen. Afhankelijk van je budget, kun je kiezen voor een krachtiger (maar ook duurder) model of voor een betaalbaardere middenklasseoptie. Het gaat erom een evenwicht te vinden tussen prijs, duurzaamheid en de beste prestaties bij gebruik.

Veelgestelde vragen

1. Is het beter om een wandafzuigkap van 90 cm breed te kopen in vergelijking met kleinere kappen?
2. Zijn er ook wandafzuigkappen van 90 cm breed met afstandsbedieningen?
3. Is het makkelijk om een wandafzuigkap van 90 cm breed te installeren?
4. Moet ik een koolstoffilter bij een wandafzuigkap van 90 cm breed aanschaffen?
5. Hoe vaak moet ik de filters van mijn wandafzuigkap van 90 cm breed vervangen?

1. Is het beter om een wandafzuigkap van 90 cm breed te kopen in vergelijking met kleinere kappen?

Wandafzuigkappen van 90 cm breed zijn beter geschikt voor grotere keukens waar de afzuigkap niet precies boven de kookplaat hoeft te worden geplaatst. Bovendien kunnen ze meer afvoeren per uur verwerken.

2. Zijn er ook wandafzuigkappen van 90 cm breed met afstandsbedieningen?

Ja, sommige wandafzuigkappen van 90 cm breed worden geleverd met afstandsbedieningen. Dit is afhankelijk van het merk en model dat je kiest.

3. Is het makkelijk om een wandafzuigkap van 90 cm breed te installeren?

Het installeren van een wandafzuigkap van 90 cm breed kan meer inspanning vergen dan het installeren van kleinere modellen, vooral als je de afzuigkap zelf wilt installeren. Zorg ervoor dat je de installatiehandleiding goed doorleest voordat je begint.

4. Moet ik een koolstoffilter bij een wandafzuigkap van 90 cm breed aanschaffen?

Een koolstoffilter is niet verplicht, maar het kan wel helpen bij het verwijderen van geuren als je afzuigkap niet op de afvoer is aangesloten.

5. Hoe vaak moet ik de filters van mijn wandafzuigkap van 90 cm breed vervangen?

Het is aanbevolen om het vetfilter elke 3 tot 6 maanden te vervangen en het koolstoffilter elke 6 maanden tot 1 jaar, afhankelijk van hoe vaak je de afzuigkap gebruikt.

Wandafzuigkappen van 90 cm breed
Schuiven naar boven