Afzuigkappen ingebouwd in een kastje


Als je een kleine keuken hebt, wil je waarschijnlijk elke centimeter aanrechtbladruimte die je hebt gebruiken. Een standaard afzuigkap, die vaak groot en omslachtig is, kan al snel veel van deze waardevolle ruimte in beslag nemen. Gelukkig is er een oplossing: afzuigkappen die zijn ingebouwd in een kastje. Hieronder bespreken we hoe deze afzuigsystemen werken en wat de voordelen zijn.

Wat is een afzuigkap die is ingebouwd in een kastje?

Een afzuigkap die is ingebouwd in een kastje lijkt op een gewone kast en heeft meestal dezelfde breedte als de kookplaat die eronder staat. Het grootste verschil is dat er een afzuigventilator in het kastje is ingebouwd die de kookluchtjes opzuigt en via een buis naar buiten transporteert.

Voordelen van een afzuigkap die is ingebouwd in een kastje

– Ruimtebesparing: doordat de afzuigkap wordt geïntegreerd in de kast boven de kookplaat, bespaart dit ruimte op het aanrecht.
– Stijlvol design: omdat de kap minder prominent aanwezig is, geeft dit een strakke en minimalistische uitstraling aan de keuken.
– Gebruiksgemak: je hoeft niet meer te bukken om de knoppen te bedienen, aangezien deze vaak op ooghoogte zijn geplaatst. Daarnaast is de afzuigkap makkelijker schoon te maken omdat er minder oppervlakte is.
– Minder lawaai: omdat de motor niet direct boven het fornuis zit, kan het geluidsniveau van de afzuigkap lager zijn.

Verschillende soorten afzuigkappen die zijn ingebouwd in een kastje

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen die kunnen worden ingebouwd in een kastje:

Onderbouw afzuigkap

Een onderbouw afzuigkap wordt vastgemaakt aan de onderkant van een bovenkast. Deze afzuigkappen zijn compact en worden vaak gebruikt in appartementen en kleine keukens.

Uitschuifbare afzuigkap

Een uitschuifbare afzuigkap kan in een kast worden geplaatst en uitgeschoven worden wanneer je hem nodig hebt, en teruggeduwd worden als je hem niet gebruikt. Dit type afzuigkap is handig omdat het de ruimte op het aanrecht vrijhoudt.

Intrekbare afzuigkap

Een intrekbare afzuigkap zit opgeborgen in de kastjes boven het fornuis en kan tevoorschijn worden gehaald als je hem nodig hebt. Dit type afzuigkap heeft meer ruimte nodig dan een uitschuifbare afzuigkap, maar heeft wel een groter afzuigbereik.

Installatie en prijs van ingebouwde afzuigkappen

Een ingebouwde afzuigkap moet professioneel geïnstalleerd worden door een gecertificeerde installateur. De kosten van installatie variëren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de installatie en de locatie.

De prijs van een ingebouwde afzuigkap kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van het merk en het type.

Conclusie

Een afzuigkap die is ingebouwd in een kastje is een slimme oplossing voor mensen die op zoek zijn naar meer aanrechtbladruimte in hun keuken en tegelijkertijd een stijlvol design willen behouden. Er zijn verschillende soorten afzuigkappen die kunnen worden ingebouwd, elk met voordelen en nadelen. Hoewel de prijs van een ingebouwde afzuigkap hoger is dan die van een standaard afzuigkap, kan het de investering waard zijn als je op zoek bent naar een elegante en praktische oplossing.

Door jou gestelde vragen

1. Is het mogelijk om een ingebouwde afzuigkap zelf te installeren?
2. Kan het installeren van een ingebouwde afzuigkap leiden tot schade aan de keukenkastjes?
3. Moet er voor het installeren van een ingebouwde afzuigkap meer ventilatie aangebracht worden?
4. Zijn er onderhoudsverschillen tussen een gewone afzuigkap en een ingebouwde unit?
5. Zijn ingebouwde afzuigkappen net zo efficiënt als traditionele afzuigkappen?

Afzuigkappen ingebouwd in een kastje
Schuiven naar boven