Slowjuicers


Slowjuicers worden steeds populairder onder thuischefs en gezondheidsbewuste mensen. Maar wat zijn slowjuicers precies? En waarom zou je er een moeten kopen in plaats van een gewone sapcentrifuge? In dit artikel gaan we dieper in op slowjuicers, hun voordelen en hoe je er een kunt kiezen die bij jouw behoeften past.

Wat zijn Slowjuicers?

Slowjuicers zijn apparaten die fruit en groenten op lage snelheid verpletteren en persen om sap te maken. In tegenstelling tot andere sapcentrifuges werken slowjuicers op een zeer lage snelheid – meestal tussen de 40 en 120 omwentelingen per minuut. Dit betekent dat er minder lucht wordt geïntroduceerd in het sap, wat resulteert in minder oxidatie en behoud van meer voedingsstoffen.

Voordelen van Slowjuicers

Slowjuicers hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele sapmachines. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Minder oxidatie

Slowjuicers verminderen oxidatie in het sap, waardoor de voedingsstoffen langer behouden blijven. Dit betekent dat het sap langer houdbaar is en dus meer voedingsstoffen bevat.

2. Behoud van meer voedingsstoffen

Slowjuicers persen op een zeer lage snelheid, waardoor meer voedingsstoffen behouden blijven dan bij traditionele sapcentrifuges. Hierdoor blijft er meer vezels, mineralen en vitaminen in het sap.

3. Beter voor de gezondheid

Doordat slowjuicers meer voedingsstoffen behouden, zijn ze beter voor de gezondheid dan traditionele sapcentrifuges. Hierdoor leveren slowjuicers een belangrijke bijdrage aan een gezonder eetpatroon.

4. Verser sap

Slowjuicers produceren sap van hogere kwaliteit dan traditionele sapmachines, waardoor het sap langer vers blijft. Hierdoor kan je zelfs een voorraadje aanmaken voor later gebruik.

Soorten Slowjuicers

Er zijn twee soorten slowjuicers op de markt: verticale en horizontale slowjuicers. Verticale slowjuicers zijn handiger in gebruik en nemen minder ruimte in beslag. Horizontale slowjuicers daarentegen produceren meer sap per keer. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de voedingsgleuf en de motorcapaciteit van het apparaat bij het kiezen van een slowjuicer.

1. Verticale slowjuicers

Verticale slowjuicers hebben kleinere voedingsgaten en zijn daardoor beter geschikt voor kleinere stukjes fruit. Ze hebben meestal een kleinere motor en minder sapopbrengst.

2. Horizontale slowjuicers

Horizontale slowjuicers hebben grotere voedingsgleuven en zijn beter geschikt voor het persen van grotere stukken fruit en groenten. Ze hebben meestal een grotere motor en kunnen meer sap per keer produceren.

Hoe kies je de beste Slowjuicer?

Bij het kopen van een slowjuicer zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier volgen enkele belangrijke overwegingen:

1. Snelheid

Slowjuicers werken op lage snelheid. Het is belangrijk om te kiezen voor een slowjuicer met een lage tot matige snelheid om de meeste voedingsstoffen te behouden.

2. Motorcapaciteit

Een krachtige motor is belangrijk om grotere stukken fruit en groenten te kunnen persen. Het is belangrijk om een slowjuicer met een motor van minimaal 150 watt te kiezen.

3. Voedingsgleuf grootte

De grootte van de voedingsgleuf is belangrijk. Kies een model met een grote voedingsgleuf als je grotere stukken groenten en fruit wilt verwerken.

4. Prijzen

De prijzen van slowjuicers verschillen sterk, variërend van enkele tientallen tot honderden euro’s. Over het algemeen geldt dat duurdere slowjuicers betrouwbaarder zijn en langer meegaan.

5. Garantie en klantenservice

Bij het kiezen van een slowjuicer is het belangrijk om te kijken naar de garantie en klantenservice. Kies een merk met een goede reputatie en minimaal twee jaar garantie.

Conclusie

Slowjuicers zijn een geweldige manier om meer voedingsstoffen binnen te krijgen. Ze behouden meer vezels, mineralen en vitaminen in het sap dan traditionele sapcentrifuges en leveren dus een belangrijke bijdrage aan een gezonder eetpatroon. Bij het kiezen van een slowjuicer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals motorcapaciteit, voedingsgleuf grootte en prijs. Kies dus verstandig!

Veelgestelde vragen

1. Hoe werkt een slowjuicer precies?
2. Hoe verschilt een slowjuicer van een traditionele sapcentrifuge?
3. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een slowjuicer?
4. Is het waar dat slowjuicers minder luidruchtig zijn dan traditionele sapcentrifuges?
5. Zijn slowjuicers gemakkelijker te reinigen dan traditionele sapcentrifuges?

Antwoorden

1. Slowjuicers persen fruit en groenten op lage snelheid, waardoor er minder oxidatie en meer voedingsstoffen behouden blijven.
2. Slowjuicers werken op een lagere snelheid en behouden daardoor meer voedingsstoffen dan traditionele sapcentrifuges.
3. De belangrijkste voordelen zijn: minder oxidatie, behoud van meer voedingsstoffen, beter voor de gezondheid en verser sap.
4. Ja, slowjuicers werken op een veel lagere snelheid dan traditionele sapcentrifuges en maken daardoor minder geluid.
5. Over het algemeen zijn slowjuicers gemakkelijker te reinigen dan traditionele sapcentrifuges omdat er minder onderdelen zijn die moeten worden schoongemaakt.

Slowjuicers
Schuiven naar boven