Kookplaten met 5 kookzones


Als u thuis een groot gezin heeft of regelmatig grote maaltijden bereidt, heeft u waarschijnlijk al meer dan eens geklaagd over te weinig ruimte op uw kookplaat. Het goede nieuws is dat er nu kookplaten zijn met wel vijf kookzones, zodat u nooit meer tekort komt aan ruimte tijdens het koken. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van kookplaten met vijf kookzones en bespreken we waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste kookplaat.

Waarom kiezen voor een kookplaat met 5 kookzones?

Meer kookruimte

Het belangrijkste voordeel van een kookplaat met vijf kookzones is natuurlijk dat u meer kookruimte heeft. Dit maakt het veel makkelijker om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. Zo kunt u bijvoorbeeld aardappelen, groente, vlees en saus bereiden zonder dat u bang hoeft te zijn dat u ruimte tekort komt.

Efficiëntie

Als u met meerdere pannen tegelijk kookt, kan het lastig zijn om alle pannen op de juiste temperatuur te houden. Met een kookplaat met vijf kookzones kunt u echter de temperatuur van elke zone afzonderlijk instellen en controleren. Hierdoor kunt u veel efficiënter koken en voorkomt u dat u te veel energie gebruikt.

Grotere pannen

Met vijf kookzones heeft u niet alleen meer ruimte om te koken, maar ook meer ruimte om grotere pannen te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld soep te bereiden of een grote pasta te maken. Bovendien passen er enkele pannen beter op een grotere kookzone, zodat u ze beter kunt verwarmen en gelijkmatiger kunt garen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een kookplaat met 5 kookzones?

Ruimte

Vijf kookzones nemen natuurlijk meer ruimte in beslag dan een kookplaat met minder kookzones. Zorg er dus voor dat u voldoende ruimte heeft om de kookplaat te plaatsen. Meet de ruimte op voorhand op en kies een kookplaat die past bij uw keuken.

Budget

Kookplaten met vijf kookzones zijn over het algemeen iets duurder dan kookplaten met minder kookzones. Bepaal daarom van tevoren uw budget. Houd er wel rekening mee dat een goede kookplaat een langere levensduur heeft en uiteindelijk kostenbesparend kan zijn.

Type kookplaat

Er zijn verschillende soorten kookplaten met vijf kookzones beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een inductiekookplaat, een keramische kookplaat of een gaskookplaat. Bedenk van tevoren welk type kookplaat het beste bij uw keuken past en welke functies u nodig heeft.

Conclusie

Een kookplaat met vijf kookzones is de perfecte oplossing voor thuiskoks met grote gezinnen of voor wie regelmatig grotere maaltijden bereidt. Met meer kookruimte en efficiëntie kunt u veel gemakkelijker en sneller koken. Bij het kiezen van de juiste kookplaat moet u rekening houden met de ruimte in uw keuken, uw budget en de functies die u nodig heeft. Enkele populaire merken kookplaten met 5 kookzones zijn AEG, Pelgrim en Bosch.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik per se een grotere kookplaat kiezen als ik een gezin heb?

Als u een groot gezin heeft of regelmatig grotere maaltijden bereidt, is een kookplaat met vijf kookzones zeker een aanrader. U zult merken dat u veel efficiënter kunt koken en dat u meer ruimte heeft om meerdere pannen tegelijk te gebruiken.

2. Is een kookplaat met vijf kookzones duurder dan een kookplaat met minder kookzones?

Over het algemeen is een kookplaat met vijf kookzones iets duurder dan een kookplaat met minder kookzones. Bedenk echter wel dat een goede kookplaat een langere levensduur heeft en uiteindelijk kostenbesparend kan zijn.

3. Kan ik op elke kookzone een andere pan gebruiken?

Ja, bij een kookplaat met vijf kookzones kunt u elke kookzone afzonderlijk instellen en gebruiken voor een andere pan. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld aardappelen, groente, vlees en saus tegelijkertijd bereiden.

4. Is een inductiekookplaat beter dan een keramische kookplaat?

Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeur en behoeften. Een inductiekookplaat is over het algemeen energiezuiniger en gemakkelijker schoon te maken, terwijl een keramische kookplaat meestal goedkoper is en minder snel krassen vertoont.

5. Moet ik een kookplaat met vijf kookzones laten installeren door een professional?

Het is zeker aan te raden om een kookplaat met vijf kookzones te laten installeren door een professional. Zo weet u zeker dat alles veilig en correct is aangesloten. Sommige merken bieden gratis installatie aan bij aankoop van een nieuwe kookplaat.

Kookplaten met 5 kookzones
Schuiven naar boven