Kitchenaid mixers


KitchenAid-mixers hebben zich bewezen als een van de meest veelzijdige en betrouwbare keukenapparaten. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon een passie hebt voor koken, een KitchenAid-mixer is een must-have in je keuken. In dit artikel gaan we alles bespreken wat je moet weten over KitchenAid-mixers, van de geschiedenis tot de verschillende modellen en toepassingen.

De geschiedenis van KitchenAid-mixers

KitchenAid is een Amerikaans merk dat in 1919 werd opgericht door The Hobart Corporation. In 1937 introduceerde KitchenAid de legendarische K-model mixer. Deze mixer was een revolutionair apparaat dat de keuken van elk huishouden veranderde. Het werd niet alleen gebruikt voor het mixen van beslag, maar ook voor het maken van deeg en het hakken van vlees. De KitchenAid-mixer werd zo populair dat het bedrijf zich begon te richten op de productie van keukenapparatuur en is uitgegroeid tot een toonaangevend merk in de keukenindustrie.

Waarom een KitchenAid-mixer?

Een KitchenAid-mixer is niet alleen een perfecte aanvulling op je keuken, maar het biedt ook verschillende voordelen. Ten eerste zijn er de verschillende hulpstukken die beschikbaar zijn. Van een deeghaak tot een spiralisator en van een vleesmolen tot een pastamaker, er is een KitchenAid-accessoire voor vrijwel alles wat je wilt maken. Verder zijn de mixers duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ten slotte is de KitchenAid-mixer verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, zodat iedereen wel een mixer kan vinden die bij zijn of haar keuken past.

De verschillende modellen

Er zijn verschillende KitchenAid-mixer modellen beschikbaar. Hieronder bespreken we de meest populaire modellen:

KitchenAid Artisan mixer

De KitchenAid Artisan mixer is de meest populaire optie. Het heeft een vermogen van 300 watt en een kom van 4,8 liter. Het is verkrijgbaar in meer dan 20 kleuren en wordt geleverd met drie standaard hulpstukken: een garde, een deeghaak en een platte menghaak. Het is de perfecte optie voor mensen die regelmatig voor een groot gezelschap koken.

KitchenAid Classic mixer

De KitchenAid Classic mixer is iets goedkoper dan de Artisan mixer en heeft een vermogen van 250 watt. Dit model heeft een kom van 4,3 liter en wordt geleverd met dezelfde standaard hulpstukken als de Artisan mixer. Als je een kleinere keuken hebt of niet zo vaak voor veel mensen kookt, is dit model een goede en betaalbare optie.

KitchenAid Pro mixer

De KitchenAid Pro mixer heeft een vermogen van 575 watt en een grote kom van 6,9 liter. Dit model is bedoeld voor professionele koks of mensen die regelmatig grote hoeveelheden voedsel bereiden. De Pro mixer wordt geleverd met 10 verschillende snelheidsstanden en een krachtige motor, zodat het gemakkelijk zwaar deeg kan mengen.

De toepassingen

Een KitchenAid-mixer is ontworpen om verschillende taken uit te voeren, van het mixen van beslag voor cakes en koekjes tot het kneden van deeg voor pizza’s en brood. Er zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar die het apparaat nog veelzijdiger maken. Hieronder bespreken we een aantal toepassingen:

Cakebeslag

De KitchenAid-mixer is perfect voor het mixen van cakebeslag. Gebruik de garde-opzet of de platte menghaak om alle ingrediënten goed te mengen.

Deeg voor pizza of brood

De KitchenAid-mixer heeft ook een deeghaak-opzetstuk, wat perfect is als je deeg voor pizza’s of brood wilt maken. Dit is vooral handig als je veel deeg moet kneden.

Smoothies en sappen

Er zijn ook KitchenAid-mixer accessoires beschikbaar waarmee je smoothies of sappen kunt maken. De blender-opzet is perfect voor het mixen van fruit en groenten in een gezonde drank.

Vlees malen

Als je van plan bent om hamburgers of worstjes te maken, dan is de vleesmolen-opzet een handige KitchenAid-accessoire. Dit maakt het gemakkelijk om vlees te malen en te mixen met kruiden en specerijen.

Onderhoud

Ten slotte is het onderhoud van de KitchenAid-mixer belangrijk als je wilt dat je apparaat lang meegaat. Hieronder vind je een aantal tips:

– Reinig de mixer na gebruik met een vochtige doek en droog het goed af.
– Was de accessoires met de hand of plaats ze in de vaatwasser.
– Controleer regelmatig of alle onderdelen van de mixer nog goed vastzitten.
– Bewaar de mixer op een droge plaats.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een veelzijdig keukenapparaat dat je helpt bij het maken van verschillende gerechten, dan is een KitchenAid-mixer een geweldige optie. Er zijn verschillende modellen en accessoires beschikbaar, wat het apparaat nog veelzijdiger maakt. Door de mixer op de juiste manier te onderhouden, kan het jarenlang meegaan.

Veelgestelde vragen

1. Waar moet ik op letten bij het kopen van een KitchenAid-mixer?
2. Kun je andere apparaten gebruiken als accessoire voor de KitchenAid-mixer?
3. Kan de KitchenAid-mixer ook gemakkelijk zware ingrediënten aan?
4. Zijn de accessoires van de KitchenAid-mixer duur?
5. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de mixer niet te luidruchtig is tijdens het gebruik?

Antwoord op vraag 1

Bij het kopen van een KitchenAid-mixer is het belangrijk om te letten op het vermogen van de mixer, de grootte van de kom en welke accessoires er beschikbaar zijn. Denk ook na over hoe vaak je de mixer gaat gebruiken en voor welke doeleinden.

Antwoord op vraag 2

Sommige accessoires, zoals blend-opzetstukken, werken ook op andere keukenapparaten van het merk KitchenAid. Het is altijd belangrijk om na te gaan welke accessoire geschikt is voor welk apparaat.

Antwoord op vraag 3

Ja, de KitchenAid-mixer kan gemakkelijk zware ingrediënten aan, zoals deeg. De krachtige motor en de verschillende snelheidsstanden maken het apparaat geschikt voor verschillende toepassingen.

Antwoord op vraag 4

De prijs van de accessoires varieert, afhankelijk van het type. Sommige accessoires zijn duurder dan andere. Het is raadzaam om te kijken naar welke accessoires je nodig hebt en hierin te investeren.

Antwoord op vraag 5

Om ervoor te zorgen dat de mixer niet te luidruchtig is tijdens het gebruik, is het belangrijk om de mixer op een vlakke ondergrond te zetten en ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed vastzitten. Als de mixer tijdens het gebruik toch te luid is, kan het helpen om het geluid te dempen met een handdoek of viltje tussen de mixer en de ondergrond.

Kitchenaid mixers
Schuiven naar boven