Inventum airfryers


Ben je op zoek naar een gezondere manier om te frituren zonder dat je daarbij de knapperigheid en de smaak van gefrituurd voedsel verliest? Dan is de Inventum airfryer misschien wel iets voor jou! In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over deze handige keukenapparatuur.

Wat is een Inventum airfryer?

Een Inventum airfryer is een soort heteluchtfriteuse die snellere en gezondere alternatieven biedt voor traditioneel frituren. Het is een veelzijdig, compact en gebruiksvriendelijk apparaat dat in staat is om maaltijden te bereiden zonder daarbij olie te gebruiken.

Hoe werkt een Inventum airfryer?

Een Inventum airfryer werkt door middel van convectie, wat wil zeggen dat hete lucht circuleert rond voedsel in een mand. Een kleine hoeveelheid olie wordt soms gebruikt om gladde aardappelschijfjes, groenten en andere maaltijden wat extra knapperigheid te geven.

Waarom zou je kiezen voor een Inventum airfryer?

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een Inventum airfryer is omdat het apparaat in staat is om maaltijden te bereiden zonder daarbij grote hoeveelheden olie te gebruiken. Hierdoor wordt de voedingswaarde van maaltijden beter behouden en blijft de smaak van gefrituurde maaltijden behouden.

Voordelen van de Inventum airfryer

– Gezonder frituren zonder veel olie
– Relatief snelle bereiding van maaltijden
– Handig en compact design
– Minder geur en dampen dan traditionele friteuses

Types Inventum airfryers

Inventum verkoopt drie verschillende airfryers:
– Inventum GF300HL hetelucht friteuse
– Inventum GF252HL heteluchtfriteuse
– Inventum GF350HLD XXL hetelucht friteuse

Inventum airfryer accessoires

Naast de airfryers zelf biedt Inventum ook accessoires zoals grillrekken, bakblikken, pizzapannen en grillmanden om de veelzijdigheid van de airfryers te vergroten. Deze accessoires zijn apart verkrijgbaar.

Onderhoud van de Inventum airfryer

Voor een optimale werking van de airfryer, moet je het apparaat na ieder gebruik schoonmaken. De mand en binnenzijde van de airfryer kan bijvoorbeeld met warm sop en een zachte spons worden gereinigd.

Inventum airfryer recepten

Met een Inventum airfryer kun je veel meer dan alleen frites bereiden. Zo worden er veel recepten aangeraden op de website van Inventum. Denk hierbij aan vis, vlees, groenten, snacks en desserts.

Hoe kies je de perfecte Inventum airfryer?

Het kiezen van de juiste airfryer hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Zo speelt de grootte van huishouden een rol, maar ook de grootte van de fritesmand en de prijs.

Inventum airfryer gebruikstips

– Gebruik niet te veel olie
– Snij je voedsel grof voor een gelijkmatige bereiding
– Ga niet te vol met je airfryer mand
– Schud de mand tussentijds om te zorgen voor een gelijkmatige bereiding

Inventum airfryer nadelen

Een Inventum airfryer kan soms minder knapperige resultaten geven vergeleken met een traditionele friteuse. Dit komt omdat er minder oliën wordt gebruikt.

Conclusie

Al met al is de Inventum airfryer een handige en gemakkelijke manier om gezonder te frituren. Door middel van dit apparaat kunt u al uw favoriete maaltijden bereiden zonder dat u daarbij olie hoeft te gebruiken. In combinatie met de juiste accessoires kan de airfryer overigens nog veelzijdiger gebruikt worden.

Veelgestelde vragen

1. Zorgt een Inventum airfryer echt voor gezonder frituren?
2. Kan de Inventum airfryer alleen voor het maken van frites worden gebruikt?
3. Hoe groot is de airfryer mand?
4. Moet ik altijd olie toevoegen bij het gebruik van een Inventum airfryer?
5. Waarom is de knapperigheid van maaltijden in de airfryer soms minder dan bij een traditionele friteuse?

1. Zorgt een Inventum airfryer echt voor gezonder frituren?

Ja. Door de mogelijkheid van heteluchtfrituren hoeft u geen grote hoeveelheden olie te gebruiken. Hierdoor wordt de voedingswaarde van maaltijden beter behouden.

2. Kan de Inventum airfryer alleen voor het maken van frites worden gebruikt?

Nee. In een Inventum airfryer kun je veel meer dan alleen frites bereiden. Zo kun je er ook vis, vlees, groenten, snacks en desserts mee bereiden.

3. Hoe groot is de airfryer mand?

In de Inventum airfryer zijn er verschillende manden verkrijgbaar met meerdere capaciteiten. Dit kan variëren van 2 tot 5 liter.

4. Moet ik altijd olie toevoegen bij het gebruik van een Inventum airfryer?

Nee. Hoewel er soms een kleine hoeveelheid olie wordt gebruikt om het voedsel wat extra knapperigheid te geven, is dit niet altijd nodig.

5. Waarom is de knapperigheid van maaltijden in de airfryer soms minder dan bij een traditionele friteuse?

Dit komt omdat er minder oilën worden gebruikt. Door de mogelijkheid van heteluchtfrituren hoeft u geen grote hoeveelheden olie te gebruiken om te frituren, waardoor de maaltijd soms minder knapperig kan zijn. Bij het toevoegen van olie wordt de knapperigheid verhoogd.

Inventum airfryers
Schuiven naar boven