Inbouw ovens


Ben je op zoek naar een manier om je keuken te renoveren zonder dat deze volloopt met apparaten? Zoek dan niet verder! Een inbouw oven is precies wat je nodig hebt om je keuken er strak en naadloos uit te laten zien.

Maar hoe kies je de perfecte inbouw oven? En waar moet je op letten voordat je een aankoop doet? In dit artikel geven we je antwoord op al je vragen en delen we enkele handige tips om de juiste inbouw oven voor jouw keuken te vinden.

Waarom kiezen voor een inbouw oven?

Bespaar ruimte

Een inbouw oven is de perfecte manier om ruimte in je keuken te besparen. Omdat de oven in een keukenkast geplaatst wordt, heb je geen extra ruimte nodig op het werkblad en creëer je een naadloze uitstraling in je keuken.

Een mooie uitstraling

Een inbouw oven ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook stijlvol en modern. Een geweldige manier om je keuken op te waarderen en er professioneel uit te laten zien.

Meer keuze en flexibiliteit

In tegenstelling tot vrijstaande ovens zijn er veel verschillende soorten inbouw ovens beschikbaar. Zo kun je de oven kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Typen inbouw ovens

Standaard inbouw ovens

Standaard inbouw ovens hebben vaak een standaardmaat van 60 cm breed. Dit type oven is geschikt voor de meeste keukenkasten.

Combi inbouw ovens

Combi inbouw ovens zijn multifunctionele ovens die kunnen bakken, grillen en koken. Dit type oven heeft ook vaak extra functies zoals een magnetron of een stoomfunctie.

Compacte inbouw ovens

Compacte inbouw ovens zijn een geweldige optie voor kleinere keukens. Ze zijn smaller dan standaard inbouw ovens en nemen minder ruimte in beslag.

Stoomovens

Stoomovens zijn een geweldige optie voor gezonde maaltijden. Deze oven gebruikt stoom om voedsel te bereiden, waardoor voedingsstoffen worden behouden.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een inbouw oven

Grootte

Het is belangrijk om de grootte van de oven te overwegen voordat je er een aanschaft. Meet de beschikbare ruimte in je keuken en zorg ervoor dat de oven past in de kast waarin je deze wilt installeren.

Brandstoftype

Inbouw ovens zijn er in verschillende brandstoftypes, zoals elektrisch, gas of dual fuel. Kies het brandstoftype dat het beste bij jouw behoeften past.

Kenmerken

Bekijk de verschillende kenmerken van inbouw ovens voordat je er een aanschaft. Denk hierbij aan schoonmaakfuncties, kookprogramma’s en automatische uitschakeling.

Installatiegemak

Overweeg het installatiegemak van de oven voordat je deze aanschaft. Inbouw ovens worden vaak geleverd met installatie-instructies, maar zorg ervoor dat je een professional inhuurt voor de installatie als je niet zeker weet hoe je dit moet doen.

De voordelen van een inbouw oven

Esthetiek

Een van de belangrijkste voordelen van een inbouw oven is de esthetiek. Omdat deze oven in een kast geïnstalleerd wordt, creëer je een strakke en professionele uitstraling in je keuken.

Helpt ruimte te besparen

Een ander voordeel van een inbouw oven is de ruimtebesparende functie. Omdat deze oven in een kast geïnstalleerd wordt, hoef je geen extra ruimte op je werkblad op te offeren.

Veiligheid

Inbouw ovens zijn veiliger dan vrijstaande ovens, omdat de oven goed ingebouwd wordt. Hierdoor is er minder kans op ongelukken.

Meer keuzes

Inbouw ovens zijn er in veel verschillende soorten, stijlen en maten. Hierdoor kun je precies de oven kiezen die het beste bij je past.

Conclusie

Een inbouw oven is een geweldige manier om je keuken er professioneel en stijlvol te laten uitzien. Met deze handige tips kun je de perfecte inbouw oven kiezen voor jouw keuken. Vergeet niet om voor een professionele installatie te zorgen en te genieten van je nieuwe oven!

Veel gestelde vragen

1. Hoeveel kost een inbouw oven?

De kosten van een inbouw oven variëren afhankelijk van het merk, de grootte, het brandstoftype en de functies. Gemiddeld kost een inbouw oven tussen de €400 en €1000.

2. Heeft een inbouw oven schoonmaakfuncties?

Ja, de meeste inbouw ovens zijn uitgerust met verschillende schoonmaakfuncties, zoals een stoomreiniging of pyrolyse.

3. Kan ik mijn inbouw oven vervangen zonder het keukenkastje te vervangen?

Ja, je kunt je inbouw oven vervangen zonder het keukenkastje te vervangen. Maak wel de juiste metingen en kies een oven die past in de bestaande kast.

4. Hoe kan ik mijn inbouw oven schoonmaken?

De meeste inbouw ovens zijn uitgerust met een schoonmaakfunctie. Gebruik daarnaast een sopje van warm water en milde zeep om de buitenkant van de oven schoon te maken.

5. Kan ik mijn inbouw oven zelf installeren?

Ja, je kunt je inbouw oven zelf installeren als je handig bent en de juiste meettechnieken en veiligheidsmaatregelen kunt toepassen. Zo niet, huur dan de hulp van een professional in.

Inbouw ovens
Schuiven naar boven