Inbouw kookplaten van 60 tot 90 cm breed voor nis van 49 cm diep


Inbouw kookplaten zijn een veel voorkomend kenmerk in moderne keukens omdat ze een naadloos uiterlijk bieden en de keukeninrichting esthetisch verbeteren. Deze inbouw kookplaten zijn er in verschillende maten en breedtes om tegemoet te komen aan verschillende keukenbehoeften en -formaten. In dit artikel zullen we ons richten op inbouw kookplaten van 60 tot 90 cm breed die passen in een nis van 49 cm diep.

Waarom heb je een inbouw kookplaat nodig?

De inbouw kookplaat is ontworpen om te passen in een uitsparing in het aanrechtblad, wat een duidelijke en elegante oplossing is. Met deze oplossing kunt u de kookplaat beter integreren in de algemene esthetiek van de keuken.

Belangrijke factoren om te overwegen bij de aankoop van een inbouw kookplaat

Er zijn verschillende factoren die u moet overwegen bij het kiezen van een inbouw kookplaat:

1. Breedte en formaat

Inbouw kookplaten zijn er in verschillende breedtes en maten. Het is belangrijk om het formaat van het aanrecht te overwegen en het juiste formaat te kiezen.

2. Het type branders

De inbouw kookplaten zijn verkrijgbaar met verschillende soorten branders, zoals gasbranders, halogeen of inductiebranders. Het is belangrijk om te weten welk type branders past bij uw kookbehoeften en kookstijl.

3. Bediening

De meeste inbouw kookplaten hebben een digitale bediening, maar er zijn er ook met traditionele knoppen. Kies degene die bij uw voorkeuren past.

4. Veiligheidsvoorzieningen

Overweeg inbouw kookplaten met veiligheidsvoorzieningen, zoals kindersloten, automatische uitschakeling en timers.

Inbouw kookplaten van 60 tot 90 cm breed voor nis van 49 cm diep

Hieronder hebben we enkele van de beste inbouw kookplaten van 60 tot 90 cm breed voor een nis van 49 cm diep op een rijtje gezet:

1. Bosch PIE675N14E

De Bosch PIE675N14E is een inductiekookplaat van 60 cm breed en past perfect in een nis van 49 cm diep. Het heeft vier kookzones en een intuïtieve touch control bediening. Het heeft ook een PowerBoost-functie waarmee het koken versnelt.

2. Siemens EX645FXC1E

De Siemens EX645FXC1E is een 60 cm brede inductiekookplaat die speciaal is ontworpen voor een nis van 49 cm diep. Het heeft vier kookzones en een automatische panherkenningssensor. Het bevat ook een ‘powerMove’-functie waarmee u de temperatuur van de kookzones kunt aanpassen.

3. AEG IKE64450FB

De AEG IKE64450FB is een 60 cm brede inductiekookplaat die perfect past in een nis van 49 cm diep. Het heeft vier kookzones en een brugfunctie waarmee u twee kookzones kunt combineren om een groot kookgebied te creëren.

4. Zanussi ZEL6540FBA

De Zanussi ZEL6540FBA is een 60 cm brede keramische kookplaat die past in een nis van 49 cm diep. Het heeft vier kookzones en een eenvoudige draaiknopbediening.

5. Whirlpool AKT 8360 LX

De Whirlpool AKT 8360 LX is een keramische kookplaat van 77 cm breed die past in een nis van 49 cm diep. Het heeft vier kookzones en een ‘easy touch’-bediening.

Conclusie

Inbouw kookplaten zijn er in verschillende maten en vormen, maar het is belangrijk om te kiezen welk formaat en type kookplaat past bij uw keuken. De kookplaten die we hierboven hebben vermeld, zijn enkele van de beste inbouw kookplaten van 60 tot 90 cm breed die passen in een nis van 49 cm diep. Hoewel er verschillende functies en specificaties zijn, hangt het uiteindelijk af van uw keuze en budget.

Veelgestelde vragen

1. Zijn inductiekookplaten beter dan keramische kookplaten?

Inductiekookplaten zijn efficiënter dan keramische kookplaten omdat ze sneller en nauwkeuriger verwarmen en minder energieverlies hebben.

2. Is het veilig om een inbouw kookplaat te installeren?

Het is veilig om een ​​inbouw kookplaat te installeren, maar het wordt aanbevolen om professionele hulp in te roepen bij het installatieproces om eventuele risico’s te minimaliseren.

3. Is een inductiekookplaat duur in gebruik?

Inductiekookplaten zijn initieel duurder in aanschaf, maar ze zijn zuiniger in gebruik en besparen op de lange termijn energiekosten.

4. Kan ik een inbouw kookplaat vervangen door een ander model zonder de hele kookplaat te veranderen?

Ja, het is mogelijk om een inbouw kookplaat te vervangen door een ander model zonder de hele kookplaat te veranderen, maar houd er rekening mee dat u mogelijk extra kosten moet betalen voor aanpassingen aan het aanrechtblad of andere aanpassingen.

5. Wat is de gemiddelde levensduur van een inbouw kookplaat?

De gemiddelde levensduur van een inbouw kookplaat is ongeveer 10 jaar, maar het kan variëren afhankelijk van het merk en gebruik.

Inbouw kookplaten van 60 tot 90 cm breed voor nis van 49 cm diep
Schuiven naar boven