Glazen blokker waterkokers


Als het gaat om het koken van water is een waterkoker een essentieel item in de keuken. Het is dan ook geen verrassing dat er tegenwoordig tal van verschillende waterkokers beschikbaar zijn, van klassiek tot modern. Een optie die steeds meer populariteit wint, is de glazen blokker waterkoker. Deze waterkokers zorgen niet alleen voor een stijlvolle toevoeging aan je keuken, maar bieden ook tal van andere voordelen. In dit artikel bespreken we de beste glazen blokker waterkokers van 2021 en waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte waterkoker voor jou.

Waarom kiezen voor een glazen blokker waterkoker?

De eerste reden om te kiezen voor een glazen blokker waterkoker is het stijlvolle uiterlijk. In tegenstelling tot traditionele waterkokers ziet een glazen waterkoker er elegant uit. Dit is handig als je jouw keuken een moderne, stijlvolle uitstraling wilt geven. Daarnaast biedt een glazen blokker waterkoker ook een aantal andere voordelen. Zo kun je eenvoudig zien hoeveel water er in de waterkoker zit en kun je het kokende water duidelijk zien.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een glazen blokker waterkoker?

Bij het kiezen van de perfecte glazen blokker waterkoker zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hieronder hebben we de belangrijkste aspecten op een rijtje gezet:

Capaciteit

De capaciteit van de waterkoker bepaalt hoeveel water er in één keer gekookt kan worden. Dit varieert meestal tussen 1 en 1,7 liter. Als je veel water kookt, kies dan voor een grotere capaciteit.

Snelheid

De snelheid waarmee de waterkoker het water kookt is een belangrijke factor. Sommige glazen blokker waterkokers zijn sneller dan andere.

Veiligheid

Kies voor een glazen blokker waterkoker met een automatische uitschakelfunctie. Hierdoor schakelt de waterkoker automatisch uit als het water gekookt is.

Ergonomie

Een goede glazen blokker waterkoker is gemakkelijk te gebruiken en te reinigen. Kijk bijvoorbeeld naar het handvat en de schenktuit van de waterkoker.

Beste glazen blokker waterkokers van 2021

Hieronder vind je onze selectie van de beste glazen blokker waterkokers van 2021, op basis van de bovengenoemde factoren.

1. Blokker glazen waterkoker – WK-10

Deze waterkoker heeft een capaciteit van 1,7 liter, waardoor je gemakkelijk water kunt koken voor een grote groep mensen. De waterkoker is snel, stijlvol en veilig in gebruik.

2. Philips HD9348/10

De Philips HD9348/10 glazen waterkoker kookt water snel en is gemakkelijk te reinigen. De waterkoker heeft een slimme aan/uit-knop, waardoor je energie kunt besparen.

3. Inventum HW717G

De Inventum HW717G glazen waterkoker is snel en eenvoudig te gebruiken. Daarnaast is deze waterkoker ook nog eens zeer stijlvol en praktisch.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een reguliere waterkoker en een glazen blokker waterkoker?

Een glazen waterkoker heeft als groot voordeel dat je eenvoudig kunt zien hoeveel water er in de waterkoker zit. Daarnaast heeft een glazen waterkoker ook een stijlvol design.

Is een glazen blokker waterkoker veilig?

Ja, de meeste glazen blokker waterkokers zijn veilig in gebruik. Kies echter altijd voor een waterkoker met een automatische uitschakelfunctie om ongelukken te voorkomen.

Hoe vaak moet ik mijn glazen blokker waterkoker ontkalken?

Dit hangt sterk af van hoe vaak je de waterkoker gebruikt en de hardheid van het water in jouw regio. Over het algemeen wordt aangeraden om de waterkoker ten minste één keer per maand te ontkalken.

Kan ik ook andere dranken koken in een glazen blokker waterkoker?

In principe kun je ook andere dranken dan water koken in een glazen waterkoker. Houd er echter wel rekening mee dat sommige dranken een sterkere smaak achterlaten dan andere.

Is een glazen blokker waterkoker duurder dan een reguliere waterkoker?

Ja, over het algemeen zijn glazen blokker waterkokers iets duurder dan reguliere waterkokers. Echter bieden ze wel een aantal voordelen, zoals een stijlvol design en de mogelijkheid om het water te zien koken.

Glazen blokker waterkokers
Schuiven naar boven