Bestron wafelijzers


Als liefhebber van wafels ben je vast bekend met het merk Bestron. Dit Nederlandse merk produceert al jaren hoogwaardige wafelijzers voor thuisgebruik. Ben je op zoek naar een wafelijzer voor jouw keuken? Dan ben je bij Bestron aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je alles over Bestron wafelijzers en welke modellen je het beste kunt kiezen.

Waarom kiezen voor Bestron?

Bestron produceert niet alleen wafelijzers, maar ook andere keukenapparatuur. Het merk staat bekend om haar hoge kwaliteit en duurzaamheid. Met Bestron weet je zeker dat jouw wafelijzer jarenlang mee gaat. Daarnaast zijn de wafelijzers van Bestron ook nog eens heel betaalbaar. Zo maak je thuis de lekkerste wafels zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen.

Welke Bestron wafelijzers zijn er?

Bestron biedt verschillende soorten wafelijzers aan. Hieronder bespreken we de populairste modellen:

Bestron ASW113S – Dubbel wafelijzer

Dit is een dubbel wafelijzer waarmee je twee wafels tegelijk kunt bakken. Ideaal als je voor meerdere personen wafels wilt maken. De platen zijn voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor de wafels niet aanbakken en je ze eenvoudig kunt schoonmaken.

Bestron AWF2007 – Hartjeswafelijzer

Dit wafelijzer is perfect voor speciale gelegenheden zoals Valentijnsdag of Moederdag. Met de vorm van hartjes maak je de lekkerste wafels in no-time. Ook dit wafelijzer heeft een antiaanbaklaag zodat je geen boter of olie hoeft te gebruiken.

Bestron AWF3007 – Belgisch wafelijzer

Dit wafelijzer is speciaal ontworpen om de lekkerste Belgische wafels te maken. De platen zijn extra diep, waardoor je wafels heerlijk knapperig worden. Dit wafelijzer is ook voorzien van een antiaanbaklaag, zodat je geen wafels verliest omdat ze aan de plaat blijven plakken.

Bestron AWF502 – Flip-over wafelijzer

Dit is een bijzonder wafelijzer omdat je de platen om kunt draaien zodat je aan beide kanten van de wafel kunt bakken. Hierdoor wordt de wafel extra knapperig en luchtig. Het wafelijzer heeft een antiaanbaklaag en is geschikt voor het maken van twee wafels tegelijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bestron wafelijzer?

Als je een Bestron wafelijzer wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om het juiste model te kiezen. Wil je bijvoorbeeld enkel wafels maken of wil je ook Belgische wafels of hartjeswafels bakken? Daarnaast is het handig om te kijken naar de grootte van de platen. Wil je meerdere wafels tegelijkertijd bakken of ben je de enige wafel liefhebber in huis?

Ook is het verstandig om te letten op de kwaliteit van de antiaanbaklaag. Deze zorgt ervoor dat de wafels niet aan de plaat blijven plakken. Kijk daarom of de platen voorzien zijn van deze laag en of deze van goede kwaliteit is, zodat deze niet snel aan slijtage onderhevig is.

Hoe maak je de perfecte wafel?

Nu je een wafelijzer hebt uitgekozen is het tijd om de perfecte wafel te maken! Hieronder geven we je een aantal tips:

– Gebruik je eigen beslag: maak je eigen wafelbeslag voor de lekkerste én gezondste wafels.
– Smeer de platen in: ondanks de antiaanbaklaag is het toch verstandig om de platen in te smeren met wat boter of olie voordat je begint.
– Houd de temperatuur in de gaten: de meeste wafelijzers hebben een indicatielampje dat aangeeft wanneer de platen op temperatuur zijn. Houd hier rekening mee en bak de wafels op de juiste temperatuur.
– Bak de wafels niet te lang: meestal is het voldoende om de wafel 3-5 minuten te bakken. Houd de wafel in de gaten en haal die eruit wanneer deze mooi goudbruin is.
– Serveer de wafels warm: serveer de wafels direct na het bakken voor het beste resultaat.

Conclusie

Als je een wafelijzer voor thuisgebruik zoekt van goede kwaliteit, dan is Bestron zeker een aanrader. De verschillende modellen bieden voor ieder wat wils en zijn ook nog eens heel betaalbaar. Volg onze tips op en maak de lekkerste wafels eenvoudig thuis.

Veelgestelde vragen

1. Zijn Bestron wafelijzers makkelijk schoon te maken?
Ja, de platen zijn voorzien van een antiaanbaklaag waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn.
2. Hoe lang duurt het om een wafel te bakken?
Meestal duurt het bakken van een wafel tussen 3 en 5 minuten, afhankelijk van het model van het wafelijzer.
3. Kan ik in een Bestron wafelijzer ook poffertjes bakken?
Nee, de platen van een wafelijzer zijn niet geschikt om poffertjes te bakken.
4. Kan ik de temperatuur van een Bestron wafelijzer instellen?
De meeste Bestron wafelijzers hebben geen temperatuurregeling en werken op één temperatuur.
5. Kun je ook hartige wafels maken met een Bestron wafelijzer?
Ja, je kunt ook hartige wafels maken met een Bestron wafelijzer door ingrediënten als kaas, ham of spek toe te voegen aan het beslag.

Bestron wafelijzers
Schuiven naar boven