Airfryers best getest door consumentenbond


Airfryers bestaan ​​al een aantal jaar, maar de populariteit ervan blijft toenemen. Het is een veelzijdige keukenmachine die een perfecte toevoeging is voor de gezonde voeding van veel huizen. Het voedsel dat bereid wordt in een airfryer is vaak laag in vet en calorieën. Consumentenbond testte verschillende airfryers om de beste opties op de markt te vinden. In dit artikel zullen we de beste airfryers bespreken die zijn getest en beoordeeld door Consumentenbond.

Wat zijn airfryers?

Airfryers zijn een gezondere optie voor het bereiden van voeding dan frituren. Ze gebruiken hete-luchtcirculatie in plaats van olie om voedsel te bereiden, wat resulteert in knapperige, heerlijke gerechten. Frituren in olie is gebruikelijk, maar het kan een brede reeks gezondheidsproblemen veroorzaken. Een airfryer kan een perfecte oplossing zijn voor gezond koken zonder de smaak en uitstraling van je recepten te verliezen.

Hoe werkt een airfryer?

Een airfryer trekt lucht door voedsel. De hete lucht creëert een knapperige buitenlaag terwijl het interieur smaakvol, zacht en sappig blijft. Voedingsmiddelen worden in een mandje geplaatst dat vervolgens in de airfryer wordt geplaatst. De luchtstroom circuleert op hoge temperatuur om het voedsel te koken. Kooktijden verschillen per model van de airfryer.

Waarom is de airfryer beter dan frituren?

De airfryer is een betere optie dan frituren in verband met gezondheid en voedingswaarde. Frituren vereist veel olie die veel calorieën en vetten bevat. Door te frituren kan voedsel vettig en zwaar worden. De airfryer zorgt voor dezelfde smaak en knapperige textuur zonder de overtollige calorieën en vetten.

De beste airfryers getest door Consumentenbond

Consumentenbond heeft verschillende airfryers getest en beoordeeld. Hieronder hebben we de beste airfryers besproken die ze getest hebben.

1. Philips Airfryer XXL

De Philips Airfryer XXL is de beste op de markt met een score van 9,3. Het is gemakkelijk schoon te maken en heeft extra functies zoals bakprogramma’s, een warmhoudfunctie en de mogelijkheid om verschillende accessoires te gebruiken. Het heeft ook een handige app.

2. Inventum GF254HLD

De Inventum GF254HLD staat op de tweede plaats met een score van 8,3. Het is een veelzijdige airfryer en heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het is eenvoudig in gebruik met verschillende kookprogramma’s, een timer en automatische uitschakelbeveiliging.

3. Princess Aerofryer XL Digital 182020

De Princess Aerofryer XL Digital 182020 staat op de derde plaats met een score van 8,2. Het is een stijlvolle en moderne airfryer met een hoogte van ruim 35 cm. Het heeft ook een digitaal scherm waarop je de temperatuur en tijden kunt instellen.

4. Tefal Easy Fry Deluxe

De Tefal Easy Fry Deluxe staat op de vierde plaats met een score van 7,8. Het is gemakkelijk in gebruik en heeft extra functies zoals een smart timer en een kookwekker. Het is een betaalbare en kwalitatief goede airfryer.

Conclusie

Consumentenbond heeft verschillende airfryers getest en beoordeeld. Philips Airfryer XXL kwam als beste uit de test met een score van 9,3. Het heeft extra functies, een gebruiksvriendelijke app en een groot formaat. Inventum GF254HLD kwam op de tweede plaats en heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding met verschillende kookprogramma’s en automatische uitschakelbeveiliging. Princess Aerofryer XL Digital 182020 en Tefal Easy Fry Deluxe staan op de derde en vierde plaats met respectievelijk score van 8,2 en 7,8.

Veelgestelde vragen

1. Zijn airfryers goed voor de gezondheid?

Ja, airfryers bieden gezondere voedselopties doordat ze weinig tot geen olie vereisen.

2. Kun je alles in een airfryer koken?

Je kunt veel verschillende maaltijden bereiden met een airfryer, waaronder vlees, groenten, friet en zelfs cake.

3. Hoe maak ik een airfryer schoon?

Maak de airfryer schoon met warm water en een zachte doek of spons. Sommige onderdelen kunnen in de vaatwasmachine.

4. Kun je een airfryer gebruiken voor het bereiden van diepvriesmaaltijden?

Ja, je kunt bevroren maaltijden in een airfryer bereiden, maar pas de kooktijd aan en controleer of het voedsel niet te gaar wordt.

5. Kan ik zelf eten bereiden voor mijn airfryer?

Ja, je kunt zelf recepten bereiden en ingrediënten kiezen voor het gebruik van de airfryer. Er zijn veel kookboeken, blogs en online recepten beschikbaar.

Airfryers best getest door consumentenbond
Schuiven naar boven