Zweeds

Zweedse gerechten zijn een lekkere manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn vaak eenvoudig te maken en hebben een heerlijke smaak. In dit recept maken we een traditionele Zweedse maaltijd met aardappelen, worst en kool. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 worstjes, in plakjes gesneden
– 1 kopje kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak deze totdat deze zacht is.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg de worstjes toe en bak deze gedurende 5 minuten.

5. Voeg de kool toe en bak deze gedurende 5 minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak gedurende 20 minuten.

8. Serveer de Zweedse maaltijd warm.

Zweeds

Geef een reactie

Schuiven naar boven