Zuurkool zonder aardappelen

Zuurkool is een heerlijk wintergerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. In dit recept maken we zuurkool zonder aardappelen, waardoor het een lichtere maaltijd wordt. We gebruiken kool, uien, appel, wortel, kruiden en spek. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke zuurkool maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram zuurkool
– 2 uien, gesnipperd
– 1 appel, geraspt
– 1 wortel, geraspt
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram spek, in blokjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de zuurkool, appel, wortel, kaneel en kruidnagel toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de spekjes toe en roer goed door.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de zuurkool gedurende 25 minuten.

6. Serveer de zuurkool warm met wat extra olijfolie.

Zuurkool zonder aardappelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven