Zomerstamppot

Zomerstamppot is een heerlijk, gezond en voedzaam gerecht dat je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is een perfecte manier om de restjes groenten op te maken die je nog in de koelkast hebt staan. Deze zomerstamppot is een combinatie van aardappelen, wortelen, prei, uien en spek. Het is een heerlijk gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 2 wortels

– 1 prei

– 1 ui

– 100 gram spek

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Schil de wortels en snijd ze in kleine stukjes.

3. Snijd de prei, ui en spek in kleine stukjes.

4. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan en voeg de aardappelen, wortels, prei, ui en spek toe.

5. Bak alles ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

6. Voeg zout en peper naar smaak toe.

7. Voeg een kopje water toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de zomerstamppot met wat extra boter en een frisse salade.

Zomerstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven