Zoetzure komkommer

Zoetzure komkommer is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als snack. De zoetzure smaak van de komkommer wordt versterkt door de toevoeging van suiker, azijn en knoflook. Hieronder volgt het recept voor zoetzure komkommer.

Ingrediënten:

– 2 komkommers

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels azijn

– 1 teentje knoflook, geperst

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

1. Was de komkommers en snijd ze in dunne plakjes.

2. Meng de suiker, azijn, knoflook, zout en peper in een kom.

3. Voeg de komkommerplakjes toe en meng alles goed.

4. Laat het mengsel minstens een uur marineren.

5. Verwarm de olie in een pan en voeg het komkommermengsel toe.

6. Bak de komkommerplakjes op middelhoog vuur tot ze gaar zijn.

7. Serveer de zoetzure komkommer warm of koud.

Zoetzure komkommer

Geef een reactie

Schuiven naar boven