Zigeuner schnitzel

Zigeuner schnitzel is een heerlijke Oostenrijkse klassieker die je met gemak thuis kunt maken. Het is een krokante schnitzel met een pittige tomatensaus, geserveerd met aardappelpuree. De saus is gemaakt met paprika, ui, knoflook, tomatenpuree en een vleugje wijn. De schnitzel wordt gebakken in boter en olie, waardoor het een heerlijke krokante korst krijgt. Dit recept is een eenvoudige manier om deze klassieke Oostenrijkse maaltijd thuis te maken.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1/4 kop witte wijn
– 1/2 kop kippenbouillon
– 1/4 kop gehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het klaarmaken van de schnitzels. Klop de eieren in een kom en voeg de bloem en paneermeel toe. Meng alles goed.

2. Leg de kipfilets in het eimengsel en laat ze aan beide kanten goed bedekt zijn.

3. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

4. Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.

5. Verwijder de schnitzels uit de pan en zet ze op een bord.

6. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, tomatenpuree, witte wijn en kippenbouillon toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

7. Breng de saus aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

8. Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

9. Voeg de schnitzels terug toe aan de saus en laat het nog 5 minuten koken.

10. Serveer de zigeuner schnitzel met aardappelpuree.

Zigeuner schnitzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven