Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang in Zeeland wordt gemaakt. Deze bolussen zijn gemaakt van een deeg dat bestaat uit bloem, suiker, boter, eieren, melk en een klein beetje zout. Het deeg wordt vervolgens gevormd tot bolletjes, die worden gebakken in hete olie. De bolussen worden geserveerd met poedersuiker en kaneel. Ze zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt het recept voor zeeuwse bolussen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 200 gram suiker
– 200 gram boter
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter, eieren, melk en zout in een kom en kneed het deeg goed door.

3. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd er bolletjes van.

4. Verwarm de olie in een pan en bak de bolletjes in de hete olie.

5. Haal de bolletjes uit de olie en laat ze afkoelen.

6. Bestrooi de bolletjes met poedersuiker en kaneel.

7. Serveer de zeeuwse bolussen warm.

Zeeuwse bolussen

Geef een reactie

Schuiven naar boven