Zalm filet

Zalmfilet is een heerlijk gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de zalmfilet gebakken in een oven met een heerlijke kruidige korst. De zalmfilet wordt geserveerd met een frisse salade van komkommer, tomaat en rode ui. Dit is een eenvoudig en gezond recept dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 zalmfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Voor de salade:

– 1 komkommer, in plakjes
– 1 tomaat, in plakjes
– 1 rode ui, in ringen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom en strooi dit over de zalmfilets.

4. Bak de zalmfilets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

5. Terwijl de zalmfilets in de oven staan, maak je de salade. Meng de komkommer, tomaat, rode ui, olijfolie, citroensap en zout in een kom.

6. Serveer de zalmfilets met de salade.

Zalm filet

Geef een reactie

Schuiven naar boven