Wortel

Wortel is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de wortel gebakken met knoflook, kruiden en olijfolie. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle bijgerecht dat bij veel gerechten past.

Ingrediënten:

– 500 gram wortelen, geschild en in plakjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de wortelplakjes in een ovenschaal en strooi er de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, olijfolie, zout en peper over.

3. Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle plakjes wortel goed bedekt zijn met de kruiden en olie.

4. Bak de wortelen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de gebakken wortelen warm als bijgerecht.

Wortel

Geef een reactie

Schuiven naar boven