Wit brood

Wit brood is een klassiek brood dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een basisingrediënt in veel gerechten en heeft een licht zoete smaak. Het is een eenvoudig brood om te maken en het is een geweldige manier om je maaltijd te beginnen. Hieronder volgt een recept voor wit brood dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olie

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee broodjes van.

6. Leg de broodjes op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Laat de broodjes nog een half uur rijzen.

8. Bak de broodjes in een oven van 200 graden Celsius gedurende 25 minuten.

9. Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

10. Geniet van je heerlijke wit brood!

Wit brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven