Wijting

Wijting is een heerlijk visgerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de wijting gebakken in een korst van panko-kruimels en geserveerd met een frisse citroen-dille saus. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 4 wijtingfilets
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 kopje panko-kruimels
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper

Voor de saus:

– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel fijngehakte dille

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Klop de eieren met de melk in een kom.

3. Leg de wijtingfilets in de kom met het ei-mengsel en laat ze een paar minuten marineren.

4. Haal de filets uit het ei-mengsel en leg ze op een bord.

5. Strooi de panko-kruimels over de filets en druk ze aan.

6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de filets aan beide kanten goudbruin.

7. Leg de gebakken filets op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de filets in ongeveer 10 minuten gaar.

8. Maak ondertussen de saus door de mayonaise, yoghurt, citroensap en dille te mengen.

9. Serveer de gebakken wijtingfilets met de citroen-dille saus.

Wijting

Geef een reactie

Schuiven naar boven