Voor rode kool

Rode kool is een heerlijke wintergroente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt rode kool gekookt met een paar eenvoudige ingrediënten om een smakelijke en gezonde maaltijd te creëren. Het is een geweldige manier om de winterkou te verdrijven en je gezin te verwennen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 grote rode kool, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot deze zacht is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de kool toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om alles te combineren.

6. Voeg het water toe en breng aan de kook.

7. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken, of tot de kool gaar is.

8. Serveer warm met een stukje brood of aardappelen.

Voor rode kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven