Voor pompoensoep

Pompoensoep is een heerlijke, voedzame en veelzijdige soep die je op veel manieren kunt bereiden. Deze versie is eenvoudig en smaakvol, met een combinatie van kruiden en specerijen die de smaak versterken. De soep is heerlijk als voorgerecht of als lunch. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke pompoensoep maken.

Ingrediënten:

– 1 grote ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 grote pompoen, in blokjes gesneden
– 4 koppen groentebouillon
– 1/2 kop slagroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de pompoenblokjes toe en roer goed.

4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken, of tot de pompoen zacht is.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

6. Voeg de slagroom toe en roer goed.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat extra slagroom en wat fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Voor pompoensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven