Voor guacamole

Guacamole is een heerlijke Mexicaanse dip die gemaakt wordt van avocado’s, tomaten, uien, knoflook, jalapeños en koriander. Het is een perfecte dip voor bij chips, maar ook een heerlijke topping voor tacos, burrito’s en nog veel meer. Hieronder volgt een recept voor guacamole dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 rijpe avocado’s
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 1 kleine tomaat, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 jalapeño, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
– 2 eetlepels fijngehakte koriander
– 1 eetlepel limoensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de avocado’s en verwijder de pit.

2. Doe de avocado’s in een kom en prak ze met een vork tot een grove puree.

3. Voeg de ui, tomaat, knoflook, jalapeño, koriander, limoensap, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Breng de guacamole op smaak met meer zout en peper naar smaak.

5. Serveer de guacamole met chips of als topping voor tacos, burrito’s of andere gerechten.

Voor guacamole

Geef een reactie

Schuiven naar boven