Voor goulash

Goulash is een klassieke Oostenrijkse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van goulash bestaat uit gehakt, uien, paprika, tomaten en kruiden. In dit recept voegen we ook aardappelen toe voor een extra vullende maaltijd. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke goulash maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt op middelhoog vuur tot het gaar is.

2. Voeg de uien, paprika’s, tomaten en knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de aardappelen, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de goulash met wat vers brood of rijst.

Voor goulash

Geef een reactie

Schuiven naar boven