Vindaloo

Vindaloo is een kruidige Indiase curry die vaak wordt gemaakt met varkensvlees. Het is een van de meest populaire gerechten in India en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. Deze versie van vindaloo is gemaakt met kip, maar je kunt ook varkensvlees of andere vleessoorten gebruiken. Het is een makkelijk te maken gerecht dat een heerlijke smaak heeft.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels garam masala
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels chilipoeder
– 2 eetlepels kaneelpoeder
– 2 eetlepels kardemompoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de kip toe en bak 5 minuten, of tot de kip gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, kurkuma, garam masala, gemberpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, kaneelpoeder, kardemompoeder en zout toe en roer goed om.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, of tot de saus dikker wordt.

6. Serveer met rijst of naanbrood.

Vindaloo

Geef een reactie

Schuiven naar boven