Venkelknol

Venkelknol is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel verschillende smaken en texturen heeft. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we de venkelknol om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de knapperige venkelknol met de romige saus en de knapperige kaas maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd. Dit recept is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

– 2 grote venkelknollen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de venkelknollen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de knollen in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat 5 minuten sudderen.

5. Voeg de geroosterde venkelknollen toe aan de saus en roer goed door.

6. Verdeel de venkelknollen met saus over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7. Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.

8. Serveer de ovenschotel warm.

Venkelknol

Geef een reactie

Schuiven naar boven