Vegetarische curry

Vegetarische curry is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verwerken en het is ook nog eens een gezonde optie. Deze vegetarische curry is een combinatie van verschillende smaken en kruiden die samen een heerlijke maaltijd vormen. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt

– 1 blikje linzen, uitgelekt

– 1 kopje groentebouillon

– 1 kopje kokosmelk

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel koriander, fijngesneden

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, garam masala en chili poeder toe en bak nog eens 2-3 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, kikkererwten, linzen, groentebouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.

4. Laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Voeg het citroensap, koriander, zout en peper toe en roer goed door.

6. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!

Vegetarische curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven