Vegan lasagne

Vegan lasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gezonde en smakelijke optie voor veganisten en vegetariërs. Deze vegan lasagne is gemaakt met een saus van tomaten, courgette, aubergine en champignons. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnevellen
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 courgettes, in blokjes
– 1 aubergine, in blokjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg de courgette, aubergine en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Leg een laag lasagnevellen in een ovenschaal.

6. Voeg hier een laag van de tomatensaus aan toe en herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.

7. Bestrooi de bovenste laag met wat extra oregano en basilicum.

8. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.

9. Serveer de lasagne met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Vegan lasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven