Vegan cake

Vegan cake is een heerlijke traktatie die iedereen kan genieten. Het is een gezonde en smakelijke optie voor mensen die geen dierlijke producten willen eten. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit kun je een heerlijke vegan cake maken. Hieronder volgt een recept voor een vegan cake met chocolade- en kokosglazuur.

Ingrediënten:

– 2 kopjes tarwebloem
– 1 kopje suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje plantaardige olie
– 1 kopje plantaardige melk
– 1 theelepel vanille-extract

Voor het glazuur:

– 1/2 kopje vegan chocolade
– 1/4 kopje kokosolie
– 1/4 kopje plantaardige melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de tarwebloem, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de plantaardige olie, plantaardige melk en vanille-extract toe en meng tot een glad beslag.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

6. Laat de cake afkoelen.

7. Smelt de vegan chocolade en kokosolie in een pannetje op laag vuur.

8. Voeg de plantaardige melk toe en roer tot een gladde glazuur.

9. Giet de glazuur over de cake en laat het afkoelen.

10. Geniet van je vegan cake met chocolade- en kokosglazuur!

Vegan cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven