Vegan avondeten

Vegan avondeten is een gezonde en smakelijke manier om te genieten van een maaltijd zonder dierlijke producten. In dit recept maken we een veganistische maaltijd met een combinatie van groenten, kruiden en kruidige sauzen. We beginnen met een salade van geroosterde groenten, gevolgd door een heerlijke curry met kikkererwten en een zoete aardappelpuree. Als afsluiting serveren we een frisse fruitsalade. Geniet van deze heerlijke veganistische maaltijd!

Recept voor vegan avondeten

Ingrediënten:

– 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje water
– 1/2 kopje kokosmelk
– 1/4 kopje amandelmelk
– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika’s en kikkererwten toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg het water, kokosmelk, amandelmelk en zoete aardappelblokjes toe en breng aan de kook.

6. Laat de curry zachtjes koken gedurende 15 minuten.

7. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de curry met de zoete aardappelpuree en een frisse fruitsalade.

Vegan avondeten

Geef een reactie

Schuiven naar boven