Beef wellington gordon ramsay

Beef Wellington is een klassiek Engels gerecht dat is bedacht door de beroemde chef-kok Gordon Ramsay. Het is een heerlijk gerecht dat bestaat uit een stuk rundvlees, gevuld met een mengsel van paddenstoelen, ui, knoflook en kruiden, en vervolgens omwikkeld met bladerdeeg. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor Beef Wellington Gordon Ramsay.

Ingrediënten:

– 1 kg rundvlees (biefstuk of entrecote)

– 250 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld champignons, oesterzwammen of shiitake)

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

– 2 eetlepels verse tijm, fijngesneden

– 2 eetlepels verse oregano, fijngesneden

– 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

– 2 eetlepels Worcestershire saus

– 2 eetlepels Dijon mosterd

– 2 eetlepels balsamicoazijn

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels peper

– 1 pakje bladerdeeg

– 1 ei, geklopt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze gaar zijn.

4. Voeg de kruiden, Worcestershire saus, Dijon mosterd, balsamicoazijn, olijfolie, bloem, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Leg het rundvlees op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de boter.

6. Verdeel het paddenstoelmengsel over het rundvlees en vouw het vlees dicht.

7. Rol het bladerdeeg uit en leg het rundvlees erin.

8. Bestrijk het bladerdeeg met het geklopte ei.

9. Bak het gerecht in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

10. Laat het gerecht afkoelen en serveer het warm.

Eet smakelijk!

Beef wellington gordon ramsay

Geef een reactie

Schuiven naar boven