Varkensoester oven

Varkensoester oven is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een heerlijke combinatie van varkensvlees, groenten en kruiden die samen een smakelijke maaltijd vormen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke varkensoester oven kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram varkenshaas
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de varkenshaas in kleine stukjes en leg deze in een ovenschaal.

3. Voeg de uien, knoflook, wortels, bleekselderij, olijfolie, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe aan de ovenschaal en meng alles goed door elkaar.

4. Giet de witte wijn over de ingrediënten in de ovenschaal en zet de schaal in de oven.

5. Bak de varkensoester in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het vlees gaar is.

6. Serveer de varkensoester oven met een salade of aardappelpuree.

Varkensoester oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven