Uienchutney

Uienchutney is een heerlijke saus die je kunt gebruiken als dip, bij een kaasplankje of als smaakmaker bij een gerecht. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept gebruiken we rode uien, appelazijn, suiker, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten maak je een heerlijke uienchutney die je kunt gebruiken bij allerlei gerechten.

Ingrediënten:

– 2 rode uien, gesnipperd

– 2 eetlepels appelazijn

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zwarte peper

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde uien toe. Bak de uien op een laag vuur totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de appelazijn, suiker, komijn, kurkuma, zwarte peper en zout toe en roer goed.

3. Laat de uienchutney op een laag vuur koken totdat de saus dikker wordt.

4. Laat de uienchutney afkoelen en serveer bij gerechten.

Uienchutney

Geef een reactie

Schuiven naar boven