Turkse borek

Turkse borek is een heerlijk gerecht dat veel in Turkije wordt gegeten. Het is een soort gebakken deeg dat wordt gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten, waaronder kaas, gehakt, groenten en kruiden. Het is een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel smakelijk als voedzaam is. Hieronder volgt een recept voor het maken van Turkse borek.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gist
– 2 eetlepels yoghurt
– 2 eetlepels melk
– 1 ei
– 200 gram gehakt
– 200 gram geraspte kaas
– 1 ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
– Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, olijfolie, zout, suiker, gist, yoghurt en melk in een kom. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het een uur rusten.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Meng het gehakt, de kaas, ui, knoflook, komijn, paprikapoeder, zwarte peper en peterselie in een kom.

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd de lap in vierkanten van ongeveer 10 cm.

5. Leg een lepel van het gehaktmengsel op elk vierkant. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

6. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de borek aan beide kanten goudbruin.

7. Leg de borek op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten.

8. Serveer de borek warm met yoghurt of salade.

Turkse borek

Geef een reactie

Schuiven naar boven