Tulband cake

Tulband cake is een heerlijke, luchtige cake die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Nederlandse cake die je kunt serveren als dessert of als tussendoortje. De cake is licht van smaak en heeft een heerlijke, zachte structuur. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tulband cake kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de melk, vanille extract en bakpoeder toe en meng goed.

5. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag.

6. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.

7. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.

8. Laat de cake afkoelen en serveer met poedersuiker of slagroom.

Tulband cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven