Tompouce

Tompouce is een klassiek Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een luchtige, zoete cake die wordt geserveerd met een laagje glazuur en versierd met kleurrijke bloemblaadjes. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor het maken van een heerlijke tompouce.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels melk

Glazuur:

– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille extract in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een glad deeg. Voeg eventueel wat melk toe als het deeg te droog is.

3. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Bak de tompouce in de oven gedurende 25 minuten.

4. Laat de tompouce afkoelen.

5. Meng de poedersuiker, melk en vanille extract in een kom tot een gladde glazuur.

6. Bestrijk de tompouce met de glazuur en versier met bloemblaadjes.

7. Laat de tompouce afkoelen en serveer.

Tompouce

Geef een reactie

Schuiven naar boven